Economia 18/11/2011

La prima de risc s'estabilitza i tanca avui a 441 punts

L'Íbex puja un 0,48 per cent animat per la recuperació del deute espanyol

Ara
1 min

BarcelonaEl diferencial entre el deute espanyol i l'alemany s'ha reduït avui al tancament del mercat fins als 441 punts bàsics, envers els 460 punts d'ahir, animat fonamentalment per les noves compres del Banc Central Europeu. El mercat de deute espanyol ha viscut avui, a l'última jornada de la campanya electoral, una jornada caòtica, amb discrepàncies sobre l'evolució de la prima de risc, que en alguns moments s'ha situat a nivells superiors a la italiana. Després d'aclarir-se que la pujada responia a un ajustament tècnic, la pressió s'ha relaxat sobre el deute espanyol, animada per la decisió del BCE d'intervenir de nou als mercats per ajudar els bons espanyols i italians.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Al tancament, el diferencial espanyol ha aconseguit els 441 punts, amb la rendibilitat del bo al 6,38 per cent, envers el 6,49 per cent d'ahir. En el cas italià, la prima s'ha situat als 468 punts bàsics, enfront dels 495 punts d'ahir.

L'Íbex-35, en verd

La borsa espanyola ha pujat avui el 0,48 per cent i ha recuperat el nivell de 8.300 punts, animada per l'alça de Wall Street i la recuperació del deute espanyol. Aquesta setmana, condicionada per l'atac al deute espanyol i d'altres països europeus, com França i Àustria, la borsa va baixar el 2,88 per cent, mentre que les pèrdues anuals se situen al 15,71 per cent.

Els valors que més han sumat avui han sigut CaixaBank (5,76), FCC (3,92) i Mediaset (3,92).

stats