Economia 09/08/2012

La borsa i la prima de risc tanquen sense grans canvis a l'espera de notícies

Els inversors recullen les plusvàlues dels guanys dels últims dies i l'Íbex-35 cau un 0,56%

Ara
1 min

BarcelonaLa borsa espanyola ha viscut una jornada tranquil·la i, a falta de referents que orientessin les inversions, l'Íbex-35 ha caigut un 0,56%, principalment pels inversors que han decidit recuperar les plusvàlues generades per les pujades dels últims dies.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Finalment, el selectiu espanyol ha tancat en els 7.110 punts, amb els inversors esperant novetats sobre l'hipotètic rescat d'Espanya i l'economia de l'eurozona.

El valor que més ha guanyat ha sigut de nou Bankia, que segueix amb la seva particular recuperació a càmera ràpida i ha pujat un 19,32%. Darrere seu s'ha situat Mapfre, amb una pujada del 3,40%, i BME, amb uns guanys del 2,96%.

La part baixa de l'Íbex ha estat encapçalada per Técnicas Reunidas, que ha perdut un 4,39%, Gas Natural, amb les seves accions caient un 3,33%, i Dia, que ha perdut un 2,30%.

La resta de borses europees també han tancat gairebé planes, amb Frankfurt caient un 0,08%, París guanyant un 0,42%, Milà perdent un 0,08% i Londres caient un 0,03%.

La prima de risc, per la seva banda, també ha acabat la jornada gairebé plana i ha tancat en els 541 punts, només tres per sota del seu tancament d'ahir. El bo espanyol a 10 anys, la referència per calcular la prima de risc comparant-la amb el seu equivalent alemany, ha tancat la jornada negociant-se amb un interès del 6,85%.

stats