Economia 14/06/2012

L'interès pel deute espanyol tanca gairebé al 7% i multiplica la pressió sobre Madrid

L'Íbex ignora la tensió sobre el bo i puja un 1,22%

Ara
1 min

BarcelonaL'interès del bo espanyol a deu anys en el mercat secundari del deute ha tancat en 6,95%, tot i haver superat cap a les 11 hores l'alarmant 7% (7,01%) per primera vegada des de la creació de l'euro. La prima de risc espanyola, la distància del bo espanyol a 10 anys amb l'alemany, s'ha situat per damunt dels 547 punts bàsics, 21 més que ahir i també màxim històric de l'era euro, ja que el rendiment del bo alemany també és del 1,499%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'Íbex 35, per la seva banda, s'ha mantingut al marge de les tensions sobre el deute espanyol i ha viscut una jornada de guanys generalitzats, encapçalats pels valors més castigats dels darrers dies. Concretament, ha pujat un 1,22% fins als 6.696 punts. Les accions de FCC, Gamesa o Bankinter han liderat la llista de l'Íbex, totes amb pujades de més del 3%. A la part baixa hi trobem valors com Acerinox, Bankia o Mapfre.

El mercat de deute sobirà espanyol acusa tant la rebaixa aplicada aquest dimecres per l'agència de mesurament de riscos Moody 's com la possibilitat que tant Itàlia com Espanya podrien necessitar un rescat a gran escala de la Unió Europea, segons expliquen els analistes de Saxo Bank. L'Eurostat, a més, va dir ahir que els interessos que pagui Espanya pel rescat bancari computaran com a dèficit.

Aquesta nit passada, l'agència de qualificació Moody's ha rebaixat la nota del deute espanyol tres graons i l'ha deixat a les portes del bo porqueria. L'agència, a més, ha especificat que la nota té una perspectiva negativa, motiu pel qual la propera revisió, d'aquí a tres mesos, podria abocar el bo espanyol al nivell de bo porqueria.

stats