Economia 22/11/2011

La prima de risc espanyola obre amb 461 punts bàsics, dos menys que en el tancament de dilluns

L'Íbex creix el 0,34% en l'obertura però a tres quarts d'onze ja torna a estar en números vermells. La rendibilitat del bo espanyol a deu anys és del 6,5%

Efe
2 min

MadridLa prima de risc d'Espanya, que mesura el diferencial entre el bo espanyol i l'alemany a deu anys, ha obert a la baixa en la sessió d'aquest dimarts, i se situa als 461 punts bàsics, dos menys dels que presentava en el tancament de dilluns.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, l'informe que Standard & Poor's va publicar aquest dilluns sobre el deute sobirà espanyol, no sembla que hagi afectat de manera negativa la prima de risc d'Espanya.

Tot i això, s'està a l'espera de la subhasta de lletres a tres i sis mesos que el Tresor espanyol celebra aquest dimarts, la primera després de la victòria del PP a les eleccions generals. El Tresor intentarà captar entre dos i tres milions d'euros.

A més, demà es coneixeran els detalls del projecte d'emissió d'eurobons -deute sobirà europeu-. Ara mateix, la rendibilitat del bo espanyol a deu anys és del 6,56%.

L'Íbex obre en números verds

El principal indicador de la borsa espanyola, l'Íbex 35, ha obert amb un augment del 0,34% després del descens en el tancament d'aquest dilluns, a l'espera de l'emissió de la subhasta del Tresor.

A les 9:10 del matí el selectiu espanyol recuperava 28,70 punts i se situava en 8.049 unitats, i reduïa així al 18,36% el descens acumulat des de l'inici del 2011. Cap a dos quarts d'onze, però, l'Íbex ja tornava en números vermells. A les onze del matí l'indicador presenta un descens del 0,59%.

Pel que fa als principals valors, a aquesta hora presenten caigudes Iberdrola (del 0,99%), Endesa (0,10%) i Telefònica (0,08%). D'altra banda, Inditex creix l'1,10%, el Santander puja un 0,28% i el BBVA un 0,25%. Finalment, Repsol creix el 0,05%.

A Europa els indicadors també obren amb lleugeres pujades. La borsa de Milà creix l'1,22% i París l'1,11%. La prima de risc d'Itàlia marca els 475 punts, un més que en el tancament de la jornada anterior.

stats