Economia 03/08/2012

La borsa i la prima de risc espanyola recuperen tot el terreny perdut ahir

L'Íbex 35 guanya un 6% i la prima de risc cau 50 punts en una sola jornada

Ara
1 min

BarcelonaEls mercats han començat agost com una autèntica muntanya russa i després de registrar ahir la segona caiguda més important de l'any, avui l'Íbex 35 ha pujat un 6%. Els inversors han donat per descomptat un rescat a Espanya i han considerat que el selectiu espanyol ja es troba prou baix pel que han optat per fer-se amb títols espanyols esperant una propera pujada.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Gràcies a aquest optimisme, l'Íbex 35 ha tancat en els 6.755 i recupera amb escreix els 6.720 punts que tenia abans que ahir els mercats s'enfonsessin per la negativa de Draghi a ajudar les economies espanyola e italiana.

Els valors que més han guanyat han estat Repsol, que ha guanyat un 9,31%, el BBVA, amb una crescuda del 8,26%, i el Santander, que ha guanyat un 7,78%.

A la part baixa s'hi han situat IAG i Grifols, baixant un 4,10% i un 0,56% respectivament, els dos únics valors que han tancat en vermell.

La resta de borses europees han viscut una jornada d'importants guanys, amb Frankfurt pujant un 3,93%, París un 4,38%, Milà un 6,34% i Londres un 2,21%.

La prima de risc, per la seva banda, ha viscut una caiguda històrica que li ha fet perdre 50 punts i gairebé recupera el nivell que tenia abans de la decepció d'ahir. Finalment ha tancat en els 542 punts bàsics, només sis més que en el tancament de dimecres.

El bo espanyol a 10 anys, la referència entre els inversors i el que, comparat amb el seu equivalent alemany permet calcular la prima de risc, ha tancat pagant-se amb un interès del 6,85% quan ahir va tancar en el 7,16%.

stats