ECONOMIA
Economia 16/11/2011

La prima de risc obre de nou a màxims, fins als 456 punts bàsics

La rendibilitat del bo espanyol a deu anys puja al 6,5% i marca un nou rècord històric. La borsa espanyola canvia de rumb i l'Íbex marca una pujada del 2,12% a les onze del matí

Efe
2 min

MadridLa prima de risc espanyola, que mesura el diferencial entre el bo espanyol a deu anys i l'alemany, mantenia en l'obertura de la sessió la tendència alcista dels últims dies i se situava en 456 punts bàsics, un més que al tancament de la sessió de dilluns. A tres quarts d'onze del matí d'aquest dimecres es modera i se situa als 440 punts bàsics.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Després del màxim assolit aquest dilluns, el sobrecost que els inversors apliquen a la compra de deute espanyol davant l'alemany, considerat més segur, s'eixamplava a causa del repunt en la rendibilitat del bo espanyol a deu anys, que assolia un màxim des de la creació de l'euro del 6,335%.

Més gran era encara la distància que separava el deute italià de l'alemany, amb una prima de risc de 533 punts bàsics amb el rendiment del bo italià al 7,033%. El bo alemany, en canvi, queia fins al 1,768%.

Altres països de la zona de l'euro que també acusaven la incertesa sobre el futur de la moneda única eren França, amb una prima de risc que sobrepassava els 190 punts bàsics; Bèlgica, el diferencial s'elevava fins a 313, i Àustria, on arribava 185 punts bàsics.

Pel que fa a les borses, el principal indicador espanyol, l'Íbex 35, canvia de rumb en els primers compassos de la sessió d'aquest dimecres i aconsegueix una pujada del 2,12% a les onze del matí, de manera que canvia de rumb després de dies de presentar davallades.

Tot i això, l'indicador resta a l'espera de les notícies polítiques i econòmiques que puguin arribar al llarg del dia i la setmana des d'Atenes, Roma i Lisboa.

A un quart de deu, el selectiu espanyol recuperava 54,60 punts i se situava en 8,293 unitats, de manera que el descens que acumula des de l'inici del 2011 es redueix al 15,89%.

Els principals bancs marquen avanços. Minuts abans de les onze del matí, el Santander presenta un augment de l'1,53%, i el BBVA se situa al 2,02%. Iberdrola creix l'1,56% aquest matí, Endesa, l'1,77%, mentre que Inditex marca una pujada de l'1,99%. Al seu torn, Telefònica puja l'1,39% i Repsol augmenta el 0,94%.

stats