Economia 16/09/2011

Botín diu que li sembla "molt malament" un impost del patrimoni que no li afecta

El president de la patronal madrilenya, Arturo Fernández, sosté que la classe mitjana espanyola té patrimonis de més de 700.000 euros i el president del Banc Santander, Emilio Botín, afirma que li sembla "molt malament" el nou impost

Redacció
1 min

MADRIDAls rics no els ha agradat la recuperació de l'impost del patrmoni. Sorprenentment, però, alguns dels primers en queixar-se són els qui no el pagaran. És el cas del president del Banc Santander, Emilio Botín, que té la seva fortuna a la Sicav, i que per tant en queda exempt, però que no ha dubtat en dir que li sembla "molt malament" que l'Estat implanti novament l'impost del patrimoni suprimit el 2008. "Ho he dit una vegada i ho repeteixo, em sembla molt malament que es torni a posar".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, el vicepresidente de la CEOE i màxim responsable de la patronal madrilenya, Arturo Fernández, ha dit que es tracta d'una mesura "electoralista" perquè l'impost afectarà principalment a la classe mitjana, ja que els més rics de tots no tributen igual que la resta. Ha indicat que "si ser ric és tenir 700.000 euros en un patrimoni després d'estalviar tota la vida, crec que deixarem a les classes mitjanes espanyoles pitjor del que estan".

Fernández ha afirmat que l'impost és "una equivocació" perquè suposarà "pa per avui i gana per demà", ja que "els rics, rics, rics, indubtablement no tenen 700.000 euros, tenen moltíssim més i ho tenen a la Sicav, en altres inversions i seguiran pagant el mateix que fins ara". Entre els grans patrimonis que no hauran de pagar el nou impost, per exemple, hi ha el president d'Inditex, Amancio Ortega.

stats