Les principals constructores licitaran per la reforma de l'edifici històric del port de Barcelona

Les obres començaran a la tardor i suposaran una inversió d'11 milions d'euros

Les principals companyies constructores de l'Estat licitaran per les obres de reforma i rehabilitació de la seu històrica del port de Barcelona, al portal de la Pau.

El consell d'administració de l' Autoritat Portuària de Barcelona ha aprovat aquest dijous la selecció de cinc unions temporals d'empreses (UTE) que licitaran per aquestes obres, que tenen un pressupost d'11 milions d'euros.

Les UTE seleccionades estan conformades per Comsa Sau i Cots i Claret; OHL, FCC Construcción i FCC Industria y Infraestructuras Energéticas; Sacyr Construcción i VOP14; Acciona Infraestructuras i Copcisa; i Dragados, CRC Obras i Servicioss i Urcotex Inmobiliaria

Els treballs de rehabilitació de l'antiga seu del port al Portal de la Pau està previst que comencin a la tardor i durin un màxim de 21 mesos, i suposaran la reforma completa de l'edifici: arquitectura, instal·lacions i reurbanització de l'espai.

Amb aquestes obres el port de Barcelona recuperarà la seva seu institucional i la convertirà en un 'Port Center', un centre d'interpretació que divulgarà els diferents àmbits d'activitat de la infraestructura als ciutadans.

El procés de licitació, un cop seleccionades les cinc UTE, seguirà el seu curs amb la presentació de les ofertes tècniques i econòmiques per cada un dels grups. Un cop valorades les propostes es decidirà l'adjudicació de les obres perquè puguin començar a la tardor.