Economia 09/08/2012

Un problema "comptable" bloqueja l'ajuda de 400 euros al mes de 200.000 aturats

El ministeri d'Ocupació assegura que el problema ha quedat solucionat

Ara / Efe
1 min
Uns aturats esperant ser atesos en una oficina del SOC.

BarcelonaEl ministeri d'Ocupació i Seguretat Social assegura que els retards que s'han produït en algunes províncies de l'Estat en el cobrament de l'ajuda de 400 euros mensuals del pla Prepara, i que ha deixat sense la prestació més 200.000 aturats, ha sigut conseqüència d'un "ajust comptable per la data d'entrada en vigor dels pressupostos". Fonts del ministeri asseguren que el problema "ja està solucionat" i que els afectats cobraran la prestació en els pròxims dies. Les mateixes fonts han detallat que "l'entrada en vigor dels pressupostos el 30 de juny ha obligat a fer alguns reajustaments en els crèdits pressupostaris, i això ha comportat certs retards".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons Ocupació, el Prepara no té una data fixa de cobrament perquè "no és una prestació ni un subsidi, sinó que és una subvenció vinculada a programes de formació i, com a tal, "Hisenda ha de revisar-ne la concessió per fer-ne una inspecció, un fet que de vegades produeix retards", han subratllat les fonts.

Més de 30.000 aturats sense ajuda de 400 euros

L'ajuda de 426 euros a aturats que han esgotat la prestació i el subsidi desapareixerà d'aquí a una setmana, el 15 d'agost, si el govern espanyol no anuncia 'in extremis' una pròrroga. La supressió de l'ajuda afectarà, d'entrada, els més de 30.000 aturats que, de mitjana, s'incorporen a les llistes de beneficiaris cada mes, segons l'estimació que ahir va fer a l'ARA un portaveu del ministeri de Treball, que va reconèixer un increment important de les sol·licituds els últims mesos. Segons la UGT, el govern espanyol rep més de 100.000 peticions d'aquesta ajuda cada mes.

stats