Economia 25/05/2015

La producció de vehicles a l'Estat creix un 12,5% fins l'abril

El sector gairebé arriba al milió d'unitats fabricades en els primers quatre mesos de l'any, i els turismes continuen sent el motor del creixement

Ara
1 min
Nova rebaixa de 16.000 vehicles en la producció de Seat per la crisi de vendes

BarcelonaLa producció de vehicles a Espanya ha crescut un 12,5% els primers quatre mesos de l'any fins arribar a gairebé un milió d'unitats, amb 938.019. El mes d'abril també registra resultats positius, tot i que més moderats, amb un increment del 4,5% i 223.666 unitats més, segons han informat aquest dilluns les associacions de fabricants (ANFAC).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els turismes continuen sent el motor de la producció de vehicles i sumen un creixement del 21% en els primers quatre mesos de l'any, amb 762.122 turismes fabricats. La resta de segments, amb l'excepció dels vehicles comercials, van registrar taxes negatives fins el mes d'abril.

Anfac ha atribuït aquest creixement al bon funcionament del pla PIVE, les noves inversions que han rebut les plantes de vehicles i l'augment de les exportacions. En el primer trimestre de l'any, Espanya va exportar vehicles per un valor de 8.476 milions d'euros, un increment del 17,3% respecte el 2014. Concretament, l'exportació de turismes va créixer un 29,4% i va acumular un valor de 7.309 milions d'euros.

Malgrat els bons resultats, els vehicles industrials segueixen tenint una evolució negativa i han registrat un 49,7% menys que durant el mateix període de l'any passat.

stats