Barcelona comptarà amb autobusos elèctrics gràcies al projecte ZeUS

La capital catalana és una de les vuit ciutats escollides pel projecte europeu, que té amb una dotació pressupostària de 22,2 milions d'euros


El projecte ZeUS per desenvolupar una xarxa d'autobusos elèctrics a Europa s'ha posat en marxa aquest dijous amb una dotació pressupostària de 22,2 milions d'euros i tres anys i mig de duració, segons ha anunciat Endesa. La companyia és l'única elèctrica espanyola i una de les dues representants del sector elèctric europeu que formen part del consorci.

Aquesta iniciativa es centrarà en demostrar la viabilitat econòmica, ambiental i social dels autobusos urbans. El programa s'ha establert en vuit ciutats entre les quals hi ha Barcelona. Altres punts d'Europa com Bonn o Muenster també comptaran amb autobusos elèctrics purs. A les ciutats de Londres, Glasgow i Estocolm s'investigarà amb vehicles híbrids i d'autonomia estesa.

El pla de demostració de Barcelona, en el que participa Endesa, inclou quatre autobusos i quatre carregadors ràpids. L'elèctrica s'ocuparà de dissenyar un sistema intel·ligent per a la gestió del procés de càrrega, de monitoritzar el seu impacte en la qualitat de la xarxa elèctrica i d'enllaçar amb el projecte Green eMotion de mobilitat elèctrica.

El consorci del projecte ZeUS inclou empreses i institucions com Volvo, Skoda, Eurelectric o Vantefall. Entre els socis del projecte, a més d'Endesa, hi ha Transports Metropolitans de Barcelona i la Universitat Politècnica de Catalunya.