Un projecte de reubicació que no té marxa enrere

El trasllat i concentració d’oficines de la Generalitat és un projecte del Govern que està engegat i no té marxa enrere, independentment del que passi en un futur a nivell polític, segons va explicar ahir la conselleria d’Economia. De fet, la formalització del contracte després del concurs públic que es va celebrar faria molt difícil desfer l’operació. La reubicació administrativa forma part d’un projecte més ampli que començarà a materialitzar-se d’aquí molt pocs mesos. En concret, serà al febrer, quan l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) deixarà les cèntriques oficines de la cantonada de Fontanella amb Portal de l’Àngel per instal·lar-se al districte 38, en un complex d’oficines a tocar del passeig de la Zona Franca on també hi ha les noves oficines d’Agbar.

De fet, l’Agència Tributària estarà molt a prop del primer campus administratiu, presentat ahir. El conseller Andreu Mas-Colell va destacar que la Zona Franca és “una àrea idònia” per a aquesta concentració administrativa. “És un gran eix”, va remarcar.

Però en la seva comunicació el departament d’Economia parla de l’edifici presentat ahir com del “primer campus administratiu”. I és que el fins fa poc director general de Patrimoni, Salvador Estapé -que ha dirigit la venda dels edificis de la Generalitat per més de 660 milions-, tenia planejat que el campus administratiu de la Zona Franca no fos l’únic, sinó que n’hi hagués algun altre per agrupar dependències de l’àmbit social. La Generalitat té 12 departaments, que ocupen 425.000 metres quadrats i acullen 17.000 empleats en 115 edificis, la majoria al centre de Barcelona i poc adequats per acollir oficines.