Publicitat
Publicitat

Per què baixa la prima de risc?

Els inversors anticipen el rescat d'Espanya, tot i l'oposició d'Alemanya

Quines són les veus que fan ballar la prima de risc espanyola? En l'última setmana, el diferencial entre el bo espanyol i l'alemany a 10 anys –l'indicador que s'agafa per mesurar la confiança dels mercats en el deute sobirà d'un país– s'ha deixat fins a 67 punts bàsics i, segons indiquen els experts, ho ha fet perquè els inversors anticipen un rescat de l'estat espanyol.

Les paraules de Draghi dient que el BCE comprarà deute si un Estat demana el rescat, i les paraules de De Guindos donant per fet que el supervisor europeu compraria bons espanyols, van permetre als mercats –és a dir, els fons d'inversions, 'hedge funds' i fons de pensions, entre d'altres– llegir entre línies: si Draghi demana que se sol·liciti el rescat per comprar bons, i De Guindos dóna per fet que es compraran bons espanyols, deu ser que Espanya planeja demanar el rescat.

Però l'alegria es refreda amb declaracions i contradeclaracions des de les diferents tribunes europees, amb una prima de risc que a l'agost, per la poca negociació, és més sensible que mai als rumors.

Podeu llegir la informació completa a l' Ara Premium, amb les opinions de José María Gay de Liébana, Joan Tugores, Alfredo Pastor i Joan Prat.

Més continguts de