Economia 20/03/2012

Un miler de candidats en les sessions del Québec per captar talent català

El Servei d'Ocupació de Catalunya engega un procés de selecció per anar a treballar a la regió francòfona d'Amèrica del Nord. Es busquen tècnics en enginyeria, salut i administració d'empreses

Acn
1 min
Sessions Quebec

BarcelonaProp d'un miler de persones assisteixen des d'aquest dimarts i fins dijous a les sessions informatives sobre ocupació i mobilitat que organitza el Ministeri d'Immigració del Québec a Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La regió francòfona d'Amèrica del Nord, amb 8 milions d'habitants, busca tècnics en enginyeria, construcció, salut, administració d'empreses i noves tecnologies amb la previsió de poder contractar més de 700.000 professionals d'aquests i altres perfils fins el 2015.

Hi ha hagut tant d'interès que ja s'han anunciat més sessions per al juny i la tardor.

El govern de la regió ha signat un pioner acord de col·laboració laboral amb la Generalitat per afavorir la selecció de candidats catalans.

El procés compta amb la intervenció directe, com a mediadora, del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).

Els acords entre la Generalitat i l'executiu quebequès han madurat en els últims mesos. Amb una situació de plena ocupació, el Quebec pretén atreure treballadors catalans qualificats per oferir-los feina. Catalunya hi veu una bona oportunitat per teixir també lligams de negoci per a les empreses catalanes.

Pel que fa a la captació de talent jove, el director general de Joventut, Toni Reig, va reunir-se durant el 2011 amb representants de Québec International -una agència de desenvolupament econòmic- per concretar un projecte que afavorís aquesta mobilitat. En els últims cinc anys, el Quebec s'ha mantingut en registres de desocupació testimonials. La taxa d'atur entre els joves amb estudis superiors és del 2%.

stats