Economia 12/07/2016

Rajoy es repeteix: així ha incomplert les promeses sobre impostos en tres eleccions consecutives

Els canvis d'opinió en qüestió de dies del president en funcions

Ara
2 min
Rajoy es repeteix: així ha incomplert les promeses sobre impostos en tres eleccions consecutives

Madrid"Jo no apujaré els impostos i intentaré mantenir la inversió". Era la declaració d'intencions, en una entrevista a 'El País' de l'aleshores president del PP candidat a la presidència del govern espanyol, Mariano Rajoy, el 17 de novembre del 2011, tres dies abans de la victòria electoral que el faria assaltar per primer cop La Moncloa. En el discurs d'investidura, uns dies després, tampoc no va fer cap referència a pujades impositives, i va parlar més aviat de rebaixes per a les pimes i ajudes als autònoms.

Un mes després d'aquelles eleccions, el 30 de desembre, la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, anunciava una pujada –"temporal", deia gairebé cridant– de l'IRPF i de l'IBI. Després vindrien l'IVA i altres.

I ara la història es repeteix. Mariano Rajoy va prometre durant les dues campanyes electorals que ha viscut Espanya en els últims vuit mesos rebaixar els impostos a les empreses i a les famílies. El PP ho explicava de manera gràfica en un tuit el 18 de desembre del 2015, dos dies abans de les eleccions.

Dues victòries electorals després, lluny de complir la promesa, el president espanyol promet a Brussel·les una pujada de l'impost de societats.

stats