Economia 30/06/2012

Rajoy i Monti guanyen la partida a Merkel

Espanya i Itàlia aconsegueixen un acord per recapitalitzar directament els bancs i utilitzar el fons de rescat europeu per comprar bons sobirans

Laia Forès
1 min
PROTAGONISTES  El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, s'ha beneficiat de la capacitat negociadora que ha demostrat a Brussel·les el seu homòleg italià, Mario Monti.

Brussel·lesLa cimera europea va acabar aquest divendres amb bones notícies per a Espanya i Itàlia, els dos socis més afectats per la crisi del deute. El primer ministre italià, Mario Monti, secundat pel president del govern espanyol, Mariano Rajoy, van pressionar la resta de governs de l'euro per impulsar mesures per frenar la pressió dels mercats sobre el deute. A la cimera es va viure una enorme tensió entre els líders, i la primera jornada, dijous, es va allargar fins gairebé les cinc de la matinada.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Madrid i Roma van aconseguir un compromís polític per poder recapitalitzar directament els bancs –tot i que no s'aplicarà fins al 2013, quan estigui en marxa la unió bancària– i per permetre al fons de rescat europeu la compra de deute sobirà. Aquestes mesures haurien de contribuir a rebaixar la prima de risc dels dos estats membres.

Podeu llegir l'article complet a l'ARA Premium.

stats