Publicitat
Publicitat

ECONOMIA

L'Íbex-35 remunta en una jornada que havia iniciat amb pèrdues

El selectiu espanyol guanya un 0,52% i la prima de risc puja dos punts

Tot i que ha iniciat la jornada a la baixa, la borsa espanyola ha tancat aquest divendres gairebé sense canvis. La caiguda a primera hora, del 0,88%, s'ha convertit en beneficis a la tarda. El selectiu espanyol ha guanyat un 0,52% i ha tancat en els 6.664 punts.

Els valors que més han pujat en la jornada d'avui han sigut Grifols, amb un 3,40%, Mediaset, que ha pujat un 2,41%, i Arcelormittal, amb un 2,20%. A la part baixa de la llista hi ha, per tercera jornada consecutiva, Bankia, que avui ha perdut un 7%. Darrere seu, Acciona ha perdut un 4,40% i Gamesa un 1,19%.

Les borses europees també han viscut una jornada de números verds, amb guanys de l'1,9% a Frankfurt, l'1,3% a París, el 0,9% a Milà i l'1% a Londres.

Tot i els guanys, en l'ànim dels inversors ha pesat l'anunci del nivell de creixement de la Xina, que, tot i augmentar un 7,6% la seva economia en el segon trimestre, ho ha fet en el percentatge més moderat des del 2009.

La prima de risc ha tancat la jornada gairebé plana. El diferencial amb el bo alemany a 10 anys ha crescut dos punts i ha tancat en els 541 punts bàsics, amb l'interès sobre el bo espanyol pagant-se al 6,66%.

Més continguts de