Economia 01/07/2012

Les rebaixes arrenquen sense aglomeracions i els compradors es mostren cauts

Només les botigues de roba de baix cost han registrat una afluència destacada de compradors durant les primeres hores del matí

Efe
2 min

BarcelonaLes rebaixes han arrencat aquest matí a Barcelona sense aglomeracions ni cues davant dels establiments i només les botigues de roba de baix cost han registrat una afluència de compradors superior a l'habitual durant les primeres hores del matí.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El fet que el primer dia de rebaixes hagi coincidit en diumenge pot haver perjudicat les vendes del matí, segons que han comentat a Efe alguns comerciants del centre de Barcelona, que esperen que la xifra de clients vagi augmentant durant el matí i sigui especialment alta a la tarda, quan la gent torni dels llocs on hagi anat a passar el dia festiu.

El matí s'ha llevat ennuvolat a Barcelona, una circumstància que pot animar les vendes, si no es tradueixen en fortes pluges, i desincentiva aquells que tenien previst passar el dia a la platja.

Alguns establiments han obert a les 9:00 hores, una hora abans, però els compradors no han començat a arribar fins a les 10:00 hores perquè "no se'n deuen haver assabentat", segons que ha comentat una dependenta d'un gran magatzem.

Els usuaris de primera hora s'han mostrat cauts i han anat a buscar productes concrets que ja havien elegit dies enrere. "He vingut a buscar un vestit que vaig veure la setmana passada i l'he comprat amb un 50 % de descompte", ha dit satisfeta una compradora d'un gran centre comercial.

Al seu costat, una altra dona es queixava que ja no quedaven peces de la seva talla i que els dos vestits que havia comprat no eren els que més li agradaven i a més estaven rebaixats només un 20 %. "Havia reservat uns diners extra per a les rebaixes, però crec que no me'ls gastaré tots perquè no trobo el que vull", ha comentat.

La crisi ha desterrat les compres compulsives i ha imposat la prudència i la cautela entre els compradors, que la majoria van buscant coses concretes i comparen preus abans de decidir-se.

"Nosaltres hem estat mirant preus per Sabadell i ara hem vingut a Barcelona a veure si els preus són millors, però si no ens convenç no comprem", ha dit una dona acompanyada per dues amigues.

Les imatges de persones carregats de bosses, cues als emprovadors i a la caixa registradora i compradors excitats intentant arribar a una peça abans que ningú només s'han observat en algunes botigues de roba de baix cost.

Els compradors agafaven peces frenèticament en els penjadors de samarretes amb el cartell "tot a tres euros", però miraven amb prudència els aparadors de les botigues més cares.

Aquesta circumstància coincideix amb les previsions de la Confederació de Comerç de Catalunya, que calcula que aquest any la mitjana de despesa per persones sigui menor però el volum d'articles venuts la major.

Les rebaixes d'estiu ofereixen descomptes de mitjana del 50%, però que poden arribar fins a un 70% en alguns casos, i amb la previsió d'igualar la facturació, o fins i tot d'augmentar-la lleument, en relació amb la campanya de l'any passat

stats