COMERÇ
Economia 15/01/2011

Les rebaixes tanquen una primera setmana "molt bona", segons els comerciants

Fraile manté les previsions de creixement de vendes d'entre un 5% i un 10%

Efe
2 min

BarcelonaEl secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), Miquel Àngel Fraile, manté les previsions de creixement de vendes a Catalunya d'entre un 5% i un 10% durant les rebaixes d'hivern, després de la primera setmana, que ha qualificat de "molt bona".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons Fraile, si el nivell de vendes se situa en el mateix nivell aquest cap de setmana, els comerciants compliran "en tan sols dotze dies les expectatives per a gener que l'any passat no es van complir ni en vint dies".

El portaveu dels comerciants catalans augura mantenir l'afluència de clients aquest cap de setmana, malgrat que diumenge els comerços no tenen autoritzada la seva obertura.

"Encara queda molt estoc, els clients poden seguir comprant perquè no s'està esgotant el producte", ha afirmat Fraile.

També apunta que, després de les primeres rebaixes en els productes tèxtils, ara s'han sumat els descomptes en electrodomèstics i parament de la llar.

Els descomptes, que de mitjana se situen entre el 40% i el 50%, podrien créixer encara més quan algunes talles de roba s'acabin i la capacitat d'elecció es redueixi per al consumidor.

"Els tres primers dies van ser espectaculars", ha declarat Fraile, "feia temps que no ens trobàvem tanta gent a les botigues".

Per a Fraile, els dies laborables no han estat comparables amb les primeres jornades, però han estat "competitius".

El bon temps ha afectat considerablement a l'evolució de la setmana, segons l'opinió del portaveu de CCC, perquè ha comportat "un nombre més elevat de clients als carrers" i "vendes de roba de tardor", però ha perjudicat la sortida de l'estoc de roba d'hivern.

La vendes, ha dit Fraile, estan sent molt favorables per al calçat.

La Confederació Catalana de Comerç manté les seves previsions d'augmentar entre un 2% i un 6% la facturació durant les rebaixes, i de créixer les vendes entre un 5% i un 10%. Espera facturar uns mil milions d'euros entre els més de 30.000 establiments comercials de Catalunya.

Fraile atribueix els nivells de compres d'aquest any a la contenció de la despesa del consumidor en els últims mesos i al "fluix" final de la campanya de Nadal.

És per això que els comerciants tenen posades esperances en aquestes rebaixes d'hivern, que tradicionalment sumen entre el 20% i el 25% de la facturació anual.

stats