JUDICIAL
Economia 15/03/2012

El jutjat rebutja la demanda de l'exdirectora de la CAM per acomiadament improcedent

La sentència recull que María Dolores Amorós va "falsejar i maquillar les dades de manera intencionada per aparentar uns beneficis ficticis"

Efe
1 min

AlacantEl jutjat social número quatre d'Alacant ha rebutjat íntegrament la demanda per acomiadament improcedent que va interposar l'exdirectora general de Caja Mediterráno (CAM), María Dolores Amorós, i ha considerat que no té dret a cap indemnització ni a cap salari de tramitació.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amorós va considerar "improcedent" el seu acomiadament i va sol·licitar una indemnització de deu milions d'euros en concepte de lucre cessant, una quantitat a la que se sumaria una segona compensació econòmica pel temps treballat.

El tribunal ha considerat que la conducta d'Amorós s'ajusta a la declaració de "procedència" del seu acomiadament, ja que es van recollir irregularitats tant en la presentació dels resultats de la CAM del segon semestre del 2011 com en els comptes del 2010. Segons la sentència, l'exdirectora "va falsejar i maquillar les dades de manera intencionada per aparentar uns beneficis ficticis". La sentència afegeix que, amb aquesta actitud, Amorós va impedir que s'adoptessin les mesures necessàries per mitigar l'impacte de les pèrdues de la CAM.

D'altra banda, la sentència recull textualment que la conducta de l'exdirectora, en termes jurídic-laborals, és "molt reprotxable", "ja que prevalent-se de la seva condició i abusant de la confiança depositada en ella per part de l'entitat, es va assignar una jubilació amb una renta de 369.000 euros".

El judici per l'acomiadament d'Amorós, que va ser rellevada del seu càrrec el setembre de l'any passat, es va celebrar el 24 de febrer.

stats