Economia 22/05/2012

La recessió continuarà durant el segon trimestre

J.r.
1 min

MADRID.Espanya va entrar en recessió durant el primer trimestre d'aquest any, quan el PIB va caure un 0,3%, i de moment no es veu la sortida. El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ja va avançar ahir que es mantindrà durant el segon trimestre de l'any, en què es registra una davallada del mateix percentatge. Tot i això, va dir que a l'horitzó es detecten "rajos d'esperança".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquesta és la segona recessió tècnica (dos trimestres consecutius de creixement negatiu) que viu l'economia espanyola des que va començar la crisi. La primera es va iniciar el quart trimestre del 2008 i va durar fins a principis del 2010. Ara es manté la tendència negativa que va començar a finals del 2011. Provant de fer de la necessitat virtut, el ministre va ser optimista: "Els processos de correcció són més ràpids del que de vegades s'espera", va dir. El govern espanyol està convençut que, malgrat el debat europeu entre austeritat i creixement, Espanya només se'n sortirà si eixuga el dèficit, redueix l'endeutament exterior i s'allibera del pes dels mercats.

La prima de risc espanyola va tancar ahir a 485 punts bàsics, un més que divendres. La rendibilitat del bo va pujar una centèsima, fins al 6,28%. Així doncs, els mercats no van castigar l'economia per la revisió a l'alça, per sorpresa, del dèficit públic del 8,5% al 8,9%, divendres passat, per culpa de la desviació d'algunes comunitats del PP.

stats