Economia 21/12/2018

Les exportacions de Catalunya augmenten un 2,3% fins a l'octubre i assoleixen el rècord de 60.314 M€

L'augment de les importacions dispara el dèficit comercial fins a quasi 15.000 milions

Xavier Grau
1 min
Un grup de cotxes Seat al Port de Barcelona a punt per ser carregats en un vaixell rumb als mercats exteriors.

BarcelonaLes exportacions de Catalunya continuen millorant. En el període del gener a l'octubre d'aquest any van assolir la xifra rècord de quasi 60.314 milions d'euros, un 2,3% més que el mateix període de l'any anterior, segons les dades publicades pel ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Però, tot i la millora de les exportacions, el dèficit comercial de Catalunya augmenta un 32% respecte al mateix període de l'any anterior, fins a quasi 15.000 milions d'euros, a causa del fort augment de les importacions. Les compres de Catalunya a l'estranger entre el gener i l'octubre van arribar als 75.252 milions d'euros, un 7,1% més que el mateix període de l'any passat.

Malgrat el creixement del dèficit comercial, en xifres absolutes no arriba al màxim, que va ser l'any 2010, en plena crisi, que també va afectar a les exportacions, quan va arribar als 15.117 milions d'euros en el període del gener a l'octubre.

Amb les dades publicades pel ministeri, Catalunya aporta un 25,3% de les exportacions espanyoles i un 28,2% de les importacions. L

La química, líder

Àmbits geogràfics

stats