ECONOMIA
Economia 13/05/2011

La recuperació econòmica agafa força a Europa

En termes interanuals, el PIB dels països que comparteixen l'euro va millorar un 2,5% al tancament de març. L'economia europea va créixer un 0,8% el primer trimestre

Redacció
1 min

BarcelonaTant la Unió Europea com la zona euro van accelerar el seu ritme de creixement el primer trimestre de l'any. En concret, el PIB dels països que comparteixen l'euro va elevar-se un 0,8%, la mateixa pujada que van experimentar el conjunt de països de la UE. Tres mesos abans, l'economia de la UE només va elevar-se un 0,2%. En termes interanuals, el creixement va situar-se en el 2,5% al tancament de març.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els motors de l'acceleració de l'economia de la zona euro van ser Alemanya, que va créixer un 1,5% el primer trimestre, França, que va millorar el seu PIB en un 1%, i Holanda, un 0,9%. A la part negativa de la taula hi ha Portugal, que recentment va demanar ser rescatat, amb un retrocés de la seva economia durant el primer trimestre del 0,1%. En termes interanuals, el PIB portuguès retrocedeix a finals de març un 4,8%.

Pel que fa a Espanya, l'Eurostat confirma les dades que ha donat a conèixer avui l'INE. El PIB espanyol va créixer un 0,3% entre gener i març.

stats