Economia 01/08/2011

"El grup Núñez i Navarro complia fidel i lleialment amb les seves obligacions fiscals i no precisava tracte de favor de cap funcionari"

La constructora presentarà un recurs al Tribunal Superem per la sentència pel cas Hisenda, que condemna a 6 anys de presó als seus màximns directius, Josep Lluís Núñez, pare i fill.

Redacció
2 min

BarcelonaEn un comunicat emès aquest matí, la constructora Núñez i Navarro, propietat de la família de l'expresident del Barça, Josep Lluís Núñez, manifesta que presentarà recurs davant del Tribunal Suprem per la sentència que es va saber la setmana passada i que condemna als Núñez, pare i fill, a sis anys de presó i a pagar dos milions d'euros de multa per haver comès un delicte de suborn i un altre de falsedat en document oficial. Segons diu la sentència, el grup va pagar diners a diversos inspectors d'hisenda per tributar menys impostos. Aquest extrem es desmenteix en el comunicat de la constructora, on manifesten que "l'activitat empresarial va ser comprovada per altres funcionaris que van arribar a la idèntica conlcusió: la tributació presentada s'ajustava a la llei". En l'escrit, Núñez i Navarro manifesten també que "la sentència incorre en el gran error en afirmar que s'ha eludit el pagament de tributs". Finalment, el comunicat acaba dient que per tots aquests motius faran un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem per "reclamar justícia i la proclamació d'innocència".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tot i així, el Tribunal va decretar divendres llibertat sense fiança per a la cúpula del cas Hisenda i va ordenar la retirada dels passaports a tots els exinspectors corruptes, que hauran de passar pel jutjat cada 15 dies mentre no es resolguin els recursos que presentarà la seva defensa després que van ser condemnats dijous a penes de presó de fins a 13 anys. Pel que fa a l'expresident del FC Barcelona, Josep Lluís Núñez, i el seu fill, la secció novena de l'Audiència sí que va estimar la petició de la fiscalia i també van quedar en llibertat sense fiança, amb retirada del passaport i amb l'obligació de passar pel jutjat cada dues setmanes.

stats