Economia 09/02/2021

Un recurs contra KPMG atura la reindustrialització de Nissan

El contenciós judicial presentat per YGroup pot suposar un bloqueig de tres mesos

2 min
L’ERO a Acciona fa perillar el reinici de la producció de Nissan

BarcelonaFeia només dues setmanes que el procés per reindustrialitzar Nissan havia fet el seu primer pas important, però des d'aquest dimarts torna a estar aturat. La comissió de treball havia anunciat a finals de gener la data en què començaria a valorar projectes per cobrir el buit que deixarà la companyia japonesa al tancar les seves plantes i que contractava KPMG com a assistent tècnic de la taula. És just en aquesta última decisió on hi ha el problema: la consultora YGroup ha presentat un recurs contra l’adjudicació i el Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals (un tribunal independent però integrat a l’administració general de l’Estat a través d’Hisenda) l’ha acceptat. 

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons indica Europa Press, això implica la paralització del procés, que queda en suspens fins que es resolgui la qüestió. La mateixa KPMG ha avisat que la paràlisi pot durar fins a tres mesos. 

On YGroup ha detectat el problema és en la demanda d’experiència en projectes de reindustrialització, un factor amb què KPMG no compta, segons la consultora que així ho denuncia. “Cap dels serveis consignats a KPMG corresponen a projectes de reindustrialització”, critiquen des d’YGroup. El reclam final és, de fet, que la consultora triada quedi exclosa del procés per no disposar de la solvència tècnica requerida com per haver sortit adjudicatària. 

KPMG ha contestat explicant que van rebre la millor valoració tècnica i la millor valoració en conjunt de l’oferta, així com que el procés s’ha desenvolupat seguint els criteris de publicitat, transparència i concurrència, d’acord amb la llei de contractes del sector públic. “Tota la informació de la licitació, tramitada mitjançant procediment obert, inclòs l’informe detallat de valoració de cada proposta, és pública i accessible per a qualsevol interessat en el perfil del contractant”, afegeix KPMG. 

Els sindicats es revolten

Al seu torn, els sindicats han assegurat que demanaran una reunió urgent de la mesa de reindustrialització per analitzar les conseqüències tant del recurs com del fre del procés. El comitè d’empresa ha afirmat, en aquest sentit, que no permetran la paralització del procés. Ja han demanat a les administracions i a les empreses que busquin alternatives.

stats