Economia 20/12/2012

La reestructuració bancària costarà 52.000 milions als contribuents

Almunia explica que el sector ja havia rebut 13.000 milions el 2010 i el 2011 a l'Estat. "El cost total per al contribuent és massa elevat", ha valorat el comissari europeu

Efe
1 min
"MOLTS CULPABLES"  El comissari de Competència, Joaquín Almunia, va explicar el rescat financer a Brussel·les i va dir que hi ha molts responsables.

Brussel·lesEl vicepresident de la Comissió Europea (CE) i comissari de Competència, Joaquín Almunia, ha afirmat aquest dijous que el cost total de la reestructuració bancària a Espanya per al contribuent puja a 52.000 milions d'euros, una càrrega que considera "massa elevada".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En la roda de premsa per explicar els plans de reestructuració de Liberbank, Caja3, BMN i CEISS, Almunia ha dit que els gairebé 2.000 milions d'euros que rebran aquestes quatre entitats en ajudes i els gairebé 37.000 milions d'euros destinats a BFA-Bankia, NovaGalicia Banco, CatalunyaBanc i Banc de València, "no són l'únic cost que el contribuent ha d'afrontar".

Això és així perquè els anys 2010 i 2011, sis de les vuit entitats que reben ajudes públiques ja havien necessitat recursos públics per valor de 13.000 milions per millorar els seus nivells de capital, ha indicat. D'aquesta manera, el total puja a 52.000 milions d'euros.

"El cost total de reestructuració bancària a Espanya per al contribuent, 52.000 milions, és massa elevat i demostra que és necessari completar com més aviat millor un mecanisme comú de supervisió i de resolució, i en això estem treballant durament durant aquests mesos", ha afirmat Almunia.

stats