Economia 23/06/2014

Els bancs seguiran pagant un 30% d'impost de societats

El ministeri d'Hisenda nega que sigui perquè les entitats puguin continuar aplicant les deduccions del 30% per crèdits fiscals i pagar així menys per la seva factura fiscal

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

MadridLa reforma fiscal contempla una reducció de l'impost de societat per a les grans empreses d'un 30% a un 25%, però les entitats financeres no podran acollir-se a aquesta mesura. Ho ha anunciat aquest dilluns el ministeri d'Hisenda en la roda de premsa de presentació de l'avantprojecte de llei de la reforma fiscal.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, els bancs seguiran pagant un 30% quan entri en vigor la reforma fiscal.

Però el secretari d'Estat d'Hisenda, Miguel Ferre, ha assenyalat que aquest sector durant aquests anys "s'ha vist tractat d'una forma específica amb els programes d'assistència, cosa que no s'ha donat en d'altres sectors". "S'entén així que es compensi l'assistència", ha detallat.

En aquest sentit, Ferre, ha matisat que aquesta diferenciació no es fa perquè la banca pugui continuar aplicar-se deduccions del 30% pels crèdits fiscals i pagar així menys de la seva factura fiscal. Quan se li ha preguntat en aquest sentit, Ferre s'ha limitat en recordar que aquests crèdits fiscals s'imputen al balanç en actiu de les entitats.

stats