LABORAL
Economia 29/12/2010

CCOO assegura que la reforma laboral està afavorint la contractació temporal

El sindicat assegura que la nova legislació no ha reduït l'atur i s'ha quedat només en un abaratiment de l'acomiadament dels treballadors

Acn
2 min

BarcelonaLa secretària de Socioeconomia de CCOO de Catalunya, Cristina Faciaben, ha presentat aquest dimecres els resultats d'un estudi que analitza els efectes de la reforma laboral mig any després de la seva entrada en vigor i ha assegurat que la mesura està afavorint més l'augment de la contractació temporal que la indefinida i que això contribueix a la "precarització" del mercat de treball.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Faciaben també critica que la reforma no ha afavorit "significativament" la contractació en general ni tampoc ha reduït la taxa d'atur, sinó que està basada en "abaratir l'acomiadament dels treballadors", i ha recordat que el sindicat manté les mobilitzacions contra aquesta mesura del govern de l'Estat.

Les dades de l'estudi mostren com la contractació total ha evolucionat molt tímidament durant la segona meitat de l'any, superant els 200.000 nous contractes mensuals en alguna ocasió, però baixant per sota dels 150.000 nous contractes en altres mesos. Així, CCOO afirma que no hi ha un "creixement sostingut de la contractació" des de l'aprovació de la reforma laboral.

La principal crítica, però, prové de l'augment de la proporció dels contractes temporals en el total de contractes, que ha oscil·lat entre el 87 i el 91%, lleugerament per sobre que durant la primera meitat de 2010. Això és contrari a "una major estabilitat contractual" i, en canvi, fa més precari encara el mercat de treball, segons CCOO.

A nivell interanual, l'estudi mostra que enguany el nivell de contractació ha millorat respecte del 2009 en la majoria de mesos, però que aquest augment es basa en un increment interanual de la contractació temporal i una disminució en tots els mesos de la contractació indefinida.

L'estudi també valora la disminució d'ERO d'extinció o de suspensió a canvi d'un augment dels expedients de reducció, que no comporten de forma immediata la pèrdua de llocs de treball. Tanmateix, CCOO recorda que "segueixen produint-se un important nombre de regulacions d'ocupació".

stats