Publicitat
Publicitat

Crisi del deute

El regulador bancari europeu dissenya un "pla d'ajuda radical" per a les entitats financeres

L'EBA vol prevenir els problemes de finançament a llarg termini de la banca amb un mecanisme de garantia de 440.000 milions d'euros, segons publica el 'Financial Times'

Quan la nova directora gerent de l'FMI, Christine Lagarde, va suggerir que els bancs europeus necessitaven millorar encara més la seva solvència, l'Autoritat Bancària Europea (EBA, en les seves sigles en anglès) va negar que fos necessari que les entitats financeres s'haguessin de recapitalitzar. Tanmateix, l'EBA considera que la banca del vell continent té dificultats per finançar-se sobretot a mitjà i llarg termini.

Per fer front a aquests problemes, donar liquiditat als bancs europeus i respondre a les últimes crítiques del FMI i de les agències de qualificació Standard & Poor's i Fitch, l'EBA prepara un sistema de garantia de nous bons bancaris, una mesura que requeriria 440.000 milions d'euros del Fons de Rescat i que serà presentada la setmana que ve a alts funcionaris europeus, segons publica avui el Financial Times.

El regulador és conscient, segons explica el rotatiu, que la proposta serà controvertida. El pla de l'EBA exigeix reobrir l'acord assolit pels països de la zona euro del mes passat, segons el qual, el Fons Europeu d'Estabilitat Financera només tindrà competències per recapitalitzar els bancs a través de préstecs dels governs.

Més continguts de