Economia 02/11/2011

Les borses remunten després de la patacada de Tots Sants

L'Íbex-35 obre en positiu i remunta fins a l'1,02%

Acn
1 min

BarcelonaLes borses han obert aquest dimecres en números positius després de la jornada negra de Tots Sants, en què tots els indicadors es van tenyir de vermell, per l'anunci d'un referèndum a Grècia sobre el pla de rescat europeu, que ha provocat una crisi política amb els principals caps d'estat de la Unió Europea.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La borsa de Madrid començava la sessió deu minuts després de les 9.00 amb l'Íbex-35 a 1,02% i 8.667 punts. Ahir, els principals índexs europeus van registrar xifres molt negatives, en especial el Mib italià, que va arribar a -6,80%, mentre que el Dax alemany va caure fins a -5,00% i l'índex francès va arribar als -5,38%, a la vegada que l'indicador espanyol va marcar -4,69%.

La prima de risc espanyola, que es mesura respecte del bo alemany, considerat de referència, es mantenia sense canvis a primera hora en 373 punts bàsics. L'expectació és màxima després de la jornada d'ahir dimarts, en què la desconfiança va ser omnipresent a les borses, arran de la decisió de Iorgos Panadreu de convocar un referèndum a Grècia.

Per aquest motiu, els caps d'estat d'Alemanya i França, Angela Merekel i Nicolas Sarkozy, han citat aquest dimecres el líder grec a una reunió per analitzar la conveniència del referèndum i la situació política d'Atenes.

stats