CRISI DEL DEUTE
Economia 02/08/2011

Europa nega que estigui estudiant un possible rescat per a Espanya

La CE confia en les capacitats de les autoritats espanyoles per prendre mesures que redrecin la situació, després que la prima de risc ha tocat el sostre rècord dels 400 punts

Efe
1 min

Brussel·lesLa Comissió Europea (CE) ha descartat avui que sobre la taula hi hagi un possible rescat per a Espanya, i s'ha mostrat convençuda que el govern espanyol serà capaç de prendre les mesures adients per redreçar la situació.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les afirmacions per allunyar qualsevol possibilitat que s'hagi de rescatar Espanya arriben després que avui la prima de risc ha arribat al rècord dels 400 punts de diferencial, amb el deute alemany de referència.

"La qüestió del rescat no s'ha discutit", ha dit avui en roda de premsa la portaveu comunitària de Mercat Interior, Chantal Hughes, que ha insistit que és important que les autoritats actuïn, i ha defensat que l'economia espanyola va "pel camí correcte cap al creixement".

Huges ha afegit que tant en el cas d'Espanya com en el d'Itàlia, la situació no ha canviat gaire en els últims dies, i ha tranquil·litzat en dir que el seguiment que fa Europa dels dos països confirma que les mesures que s'han pres van en la bona direcció.

Sobre el rescat grec, la portaveu comunitària ha dit que la CE no es planteja eximir Espanya i Itàlia de la seva contribució al sisè tram d'ajudes al país hel·lè, que s'hauran d'aportar al setembre.

stats