L'Eurogrup s'inclina per no prorrogar el rescat a Espanya

El president de l'Eurogrup nega que alguns països estiguin pressionant Espanya per prorrogar el programa d'ajut

El president de l'Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, ha afirmat que la "idea general" dels països de l'euro és que el programa d'assistència financera a Espanya es tanqui a finals d'any i ha afegit que cap país està demanant a les autoritats espanyoles que el prorrogui. No obstant això, els socis de l'euro no prendran la seva decisió final fins al novembre.

Dijsselbloem ha negat que hi hagi veus dins l'eurozona que estiguin pressionant Espanya perquè prorrogui el programa d'assistència o recorri a més diners dels fins a 100.000 milions d'euros que els socis de la moneda única van posar a la seva disposició, ja que el país "només" ha fet servir uns 41.300 milions.

Dijsselbloem ha afirmat que els disset països de l'euro han "pres nota" de la marxa del programa espanyol que ha resultat en una "anàlisi positiva" i ha insistit que els socis adoptaran les seves conclusions sobre el final del mateix al novembre pròxim.

Per la seva banda, el vicepresident de la Comissió Europea i responsable d'Economia i Finances, Olli Rehn, ha indicat que el programa espanyol està "en el bon camí per a una conclusió satisfactòria".

Més continguts de