Les reserves turístiques per a l'estiu a Catalunya cauen un 8%

Les estades vinculades amb l'Imserso es redueixen un 30% entre el febrer i el març

La situació política que ha viscut Catalunya en els últims mesos continuaria afectant el sector turístic, segons la Confederació Empresarial d'Hostaleria i Restauració de Catalunya (Confecat). Segons les dades d'aquesta organització, les reserves per al pròxim estiu han caigut un 8% en els hotels especialitzats en turisme vacacional, mentre que les reserves a Catalunya generades per l'Imserso haurien caigut un 30% els mesos de febrer i març. El president de l'organització, Santiago García-Nieto, opina que els clients han escollit "altres destinacions" arran de la "inseguretat política".

En una entrevista a Efe, García-Nieto sosté que el turisme necessita "estabilitat" i que la situació política i el fet que Catalunya porti tants mesos sense govern ha afectat la sensació de seguretat per als empresaris a l'hora d'invertir-hi. "El primer pas és que hi hagi Govern i després que aquest doni confiança als inversors", de forma que, opina, "es vagi recuperant a poc a poc l'estabilitat".

La Confecat considera que moltes inversions en el sector hoteler s'han paralitzat els últims mesos a conseqüència de la situació política. A més, el seu president creu que molts recursos que havien d'arribar a Catalunya s'han desviat cap a altres destinacions.

A falta de la constitució d'un nou Govern a Catalunya, García-Nieto afirma que un dels primers plantejaments que es faran a la Generalitat serà l'elaboració d'un pla territorial sectorial de turisme que intenti aportar reflexions sobre quin és el tipus de turisme pel qual vol competir Catalunya. L'entitat considera que s'ha de fer una reflexió a deu o quinze anys vista, per evitar que els criteris puguin canviar depenent dels canvis de govern.

La Confecat està en contra de la modalitat d'allotjaments turístics que la Generalitat vol incorporar en el nou reglament d'apartaments turístics: les "llars compartides" on qualsevol persona podrà reallotjar turistes a casa seva. Per a la patronal això seria "absolutament incontrolable" i facilitaria el "frau fiscal".

Més continguts de