Economia 24/05/2012

Madrid confirma la retallada de 252 milions per a polítiques d'ocupació a Catalunya

El Govern reduirà programes per adaptar-los a una davallada del 57% en els recursos. El ministeri s'ha negat a incrementar la partida per als centres especials de treball

Elena Freixa
2 min

BarcelonaLa reunió a Madrid amb la ministra de Treball, Fátima Báñez, ha servit per confirmar que la partida destinada a polítiques actives d'ocupació disminuirà en 252 milions a Catalunya aquest any. La retallada, equivalent al 57%, impedirà ni tan sols igualar els programes d'orientació i formació a aturats de l'any 2011 i deixa en l'aire el futur de centres especials de treball.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La secretària d'Ocupació del Govern, Esther Sànchez, ha sortit de la reunió amb la ministra amb un crèdit escàs per desenvolupar el pla de polítiques actives que el Govern va anunciar fa uns mesos, pensant que repetiria els recursos rebuts l'any passat. La retallada, ha reconegut en declaracions a l'ARA, obligarà a repensar en quins programes i línies es bolquen els recursos.

La setmana que ve se celebrarà una reunió extraordinària del consell de direcció de SOC en què també hi haurà els representants del tercer sector, i el Govern concretarà una mica més els efectes de la falta de recursos.

La Taula del Tercer Sector ja fa setmanes que va llançar una veu d'alarma, assegurant que hi haurà entitats que entraran en perill de fallida si no arriben els recursos. L'actual partida prevista no arriba ni per cobrir el 50% del salari dels treballadors que són als centres especials de treball catalans, tal com marca la llei que s'ha de fer.

El govern espanyol, que ha rectificat i deixarà a la Generalitat moure recursos d'una partida a l'altra, s'escuda en aquest fet perquè la Generalitat, si vol, augmenti la dotació als centres especials. "Això és desvestir un sant per vestir-ne un altre", ha lamentat Sànchez, que encara espera que el Senat rectifiqui i accepti aportar més recursos a les polítiques actives.

Amb la taxa d'atur per sobre del 20%, el Govern ha tornat a demanar que no es retallin partides clau per orientar i formar els aturats perquè puguin trobar feina en millors condicions. La retallada, inevitablement, suposa menys programes i menys impacte, ha reconegut la secretària d'Ocupació.

stats