Economia 31/05/2012

La reunió de Monti, Merkel, Hollande i Rajoy es farà el 22 de juny

Rajoy es veurà amb els líders de les tres principals economies de l'euro a Roma per buscar consensos de cara a la cimera de caps d'estat i de govern de la UE a finals de mes

Efe
1 min

RomaLa trobada dels principals líders de l'euro, a la qual assistirà convidat el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ja té data. El primer ministre italià, Mario Monti, la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president francès, François Hollande, es trobaran a Roma el 22 de juny.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La reunió servirà perquè tots quatre acostin posicions de cara a la cimera de caps d'estat i de govern de la UE, fixada una setmana després (el 28 i 29 de juny), segons han confirmat a Efe fonts del govern italià.

La trobada coincidirà amb la ressaca electoral a Grècia, que té previstes eleccions legislatives el dia 17 de juny, que seran decisives per al seu futur a l'eurozona.

A més a més, tots quatre estats podran buscar acords en matèries en què, fins ara, han defensat estratègies divergents, com ara l'equilibri entre austeritat i creixement que ha de guiar a partir d'ara les polítiques a l'eurozona per superar la crisi.

Rajoy va ser convidat a aquesta reunió a Roma amb els principals socis europeus pel mateix Monti quan van coincidir a la cimera de l'OTAN fa unes setmanes.

stats