Economia 12/02/2013

La Fiscalia Anticorrupció es querella contra exdirectius de Caixa Penedès per pensions irregulars

L'expresident Ricard Pagès i tres alts càrrecs més van cobrar en total 20 milions d'euros

Acn
1 min

BarcelonaLa Fiscalia Anticorrupció ha presentat davant l'Audiència Nacional una querella contra quatre exdirectius de Caixa Penedès per administració deslleial i apropiació indeguda, per haver cobrat en total uns 20 milions d'euros en pensions suposadament irregulars.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La querella va dirigida contra l'expresident Ricard Pagès i tres exalts càrrecs més: Manuel Troyano, Santiago Abella i Joan Caellas. Pagès i l'exdirector general Troyano van dimitir al novembre del 2011 en fer-se públiques les pensions que s'havien adjudicat, quan l'entitat va rebre ajudes del FROB dins de Mare Nostrum.

En la seva declaració davant el fiscal Emilio Sánchez Ulled, Pagès va justificar que la pensió d'11 milions d'euros que tenia assignada era plenament legal, perquè va ser aprovada, dins d'un contracte d'alta direcció, pel consell d'administració de l'entitat el 1985.

Les pensions per un total de 20 milions d'euros que tenien assignades els alts directius eren les que els corresponien pel contracte signat aquell 1985. A més, aquestes quantitats van ser avalades posteriorment pels consecutius consells d'administració i altres òrgans directius de l'entitat. Pagès va recordar que la pensió li permetia cobrar el 100% del seu sou si estava 25 anys a l'entitat, complement bastant habitual en el sector financer.

stats