Crisi del deute
Economia 30/08/2011

Mig centenar de rics alemanys també sol·liciten pagar més impostos

Els milionaris reprenen una proposta que van posar sobre la taula el 2009.

Redacció
1 min

BarcelonaCinquanta milionaris alemanys han sol·licitat als polítics una pujada d'impostos a les rendes més altes mitjançant una iniciativa que han nomenat Rics per una taxa per als rics. Aquesta demanda arriba després de les peticions realitzades la passada setmana per milionaris dels Estats Units i de França, països on ja s'han acceptat les propostes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els milionaris alemanys ja van fer aquesta proposta el 2009, quan Angela Merkel va arribar a la cancelleria del país.

A Alemanya han signat la petició per a sol·licitar una pujada d'impostos 50 milionaris que asseguren que si les rendes superiors als 500.000 euros paguessin més, els problemes de dèficit ja estarien resolts, segons informa a la seva web RTVE. En concret, la iniciativa proposa que els dos milions d'alemanys que guanyen més de 500.000 euros a l'any paguin un 10% més d'impostos. Segons les seves estimacions, les baixades d'impostos dutes a terme durant els últims anys han fet perdre uns 50.000 milions a l'estat.

A Espanya, cap gran fortuna ha reclamat al Govern de José Luis Rodríguez Zapatero que posi en marxa un tribut similar, segons va fer saber la setmana passada la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado.

stats