CONFLICTE LABORAL
Economia 26/01/2011

40 trens suspesos en la tercera jornada de la vaga encoberta de Rodalies

La resta de combois circulen amb retards de fins a trenta minuts. Representants del sindicat de maquinistes i de Renfe estan reunits des de les onze del matí.

Redacció
1 min

BarcelonaUn total de 40 trens de Rodalies de Renfe havien estat suspesos avui fins a les set de la tarda a causa de la vaga encoberta de maquinistes que està provocant greus retards en tots els serveis de rodalia. Segons que han indicat fonts de l'empresa, si bé aquest matí semblava que la incidència seria menor que la de les passades jornades, al migdia d'avui ja ha quedat clar que l'impacte és el mateix.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així, el retard mitjà dels trens que sí que han entrat en servei ha estat també, segons la informació facilitada per Renfe, de fins a trenta minuts, una mitjana similar a la resta de dies d'aquesta vaga no declarada. Aquest és el tercer dia de conflicte per iniciativa d'uns quaranta conductors vinculats al sindicat Semaf que, segons l'empresa, pretenen amb aquesta actitud una sèrie de millores laborals. Com la resta de dies, hi ha uns 370.000 passatgers que utilitzen el servei de Rodalies afectats per aquestes incidències, retards i anul·lacions de trens.

Semaf ha demanat a Renfe una reunió que dura des de les onze del matí d'avui i que encara continua sense que, per ara, n'hagi transcendit cap resultat. Aquesta aturada és la primer d'importància que afecta el servei de rodalia de Renfe des que va ser traspassat pel Govern a la Generalitat de Catalunya, si bé l'empresa operadora és la mateixa. En aquest sentit, la vicepresidenta del Govern i consellera de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, ha advertit avui que si Renfe no és capaç d'oferir un servei de qualitat, la Generalitat es replantejarà buscar un altre operador per a Rodalies.

stats