ECONOMIA
Economia 24/05/2011

Mor l'exgovernador del Banc d'Espanya Luis Ángel Rojo

Tenia 77 anys. Se'l considera una peça bàsica en la modernització del sistema bancari espanyol i és un dels promotors de la transformació de l'economia

Redacció
1 min
Luis Ángel Rojo va morir ahir als 77 anys. Des del 2005 era conseller independent del Banco Santander.

BarcelonaL'exgovernador del Banc d'Espanya Luis Ángel Rojo ha mort als 77 anys. Rojo ostentava des del 2005 un dels seus últims càrrecs com a conseller independent del Banco Santander. Va iniciar la seva singladura al Banc d'Espanya el 1971, quan va ser nomenat director general d'estudis. El 1988 ja va passar a ser subgovernador, un càrrec que va exercir fins que va accedir a la presidència. Al càrrec de governador del Banc d'Espanya hi va accedir el 1992 , després que el seu antecessor, Mariano Rubio, renunciés a renovar el seu mandat pel cas Ibercorp.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Nascut el 1934 a Madrid, va dedicar 20 anys a dirigir la càtedra de teoria econòmica. L'exgovernador ha estat considerat sempre una peça bàsica en la modernització del sistema bancari espanyol i és un dels promotors de la transformació de l'economia, amb l'objectiu de complir a poc a poc amb les exigències de la convergència europea cap a la moneda única.

stats