Publicitat
Publicitat

ECONOMIA

Mor l'exgovernador del Banc d'Espanya Luis Ángel Rojo

Tenia 77 anys. Se'l considera una peça bàsica en la modernització del sistema bancari espanyol i és un dels promotors de la transformació de l'economia

L'exgovernador del Banc d'Espanya Luis Ángel Rojo ha mort als 77 anys. Rojo ostentava des del 2005 un dels seus últims càrrecs com a conseller independent del Banco Santander. Va iniciar la seva singladura al Banc d'Espanya el 1971, quan va ser nomenat director general d'estudis. El 1988 ja va passar a ser subgovernador, un càrrec que va exercir fins que va accedir a la presidència. Al càrrec de governador del Banc d'Espanya hi va accedir el 1992 , després que el seu antecessor, Mariano Rubio, renunciés a renovar el seu mandat pel cas Ibercorp.

Nascut el 1934 a Madrid, va dedicar 20 anys a dirigir la càtedra de teoria econòmica. L'exgovernador ha estat considerat sempre una peça bàsica en la modernització del sistema bancari espanyol i és un dels promotors de la transformació de l'economia, amb l'objectiu de complir a poc a poc amb les exigències de la convergència europea cap a la moneda única.

Més continguts de