Economia 15/08/2013

Mor Rosalía Mera, la modista que es va convertir en la dona més rica d'Espanya

La cofundadora d'Inditex i exdona d'Amancio Ortega ha mort als 69 anys a la Corunya víctima d'un vessament cerebral

Agències
1 min
Rosalia Mera, en una imatge d'arxiu / EFE

La CorunyaRosalía Mera, cofundadora del gegant textil Inditex i la dona més rica d'Espanya segons la revista 'Forbes', ha mort aquest dijous a l'hospital San Rafael de la Corunya. Mera havia patit un vessament cerebral aquest dimecres mentre estava de vacances a Menorca. En un primer moment va ser ingressada en un centre hospitalari de l'illa, des d'on aquest dijous al matí ha estat traslladada en avió privat a l'hospital gallec. Finalment, l'empresària ha mort sobre dos quarts de nou de la nit.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'exdona d'Amancio Ortega mor amb 69 anys i amb una fortuna valorada en més de 4.700 milions d'euros, que la situava com la seixanta-sisena dona més rica del món. Filla d'una família molt humil, Mera va néixer el 1944 a la Corunya, i després de deixar l'escola de ben jove, va començar el que seria l'embrió d'Inditex al costat del seu aleshores marit, Amancio Ortega, cosint roba de feina a casa.

L'aventura va créixer fins a convertir-se en el monstre actual, del qual Mera posseïa el 6,99% del capital. Mera era coneguda també per la faceta filantròpica, per exemple com a presidenta de la Fundación Paidea d'ajuda a nens discapacitats. Darrerament s'havia posicionat en contra de les retallades en sanitat i educació.

stats