POLÍTICA
Economia 10/05/2012

El PSOE dóna suport a l'entrada de l'Estat a Bankia però sense gastar diners públics

Rubalcaba troba que l'operació és "improvisada" i "deplorable", però diu que hi dóna suport "per responsabilitat"

Efe
1 min
Rubalcaba reunit amb el seu equip econòmic

MadridEl secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha donat suport a l'entrada de l'Estat al capital de Bankia, però ha dit que tant important com la intervenció serà la seva sortida de l'entitat. Rubalcaba ha demanat al govern espanyol que aclareixi com serà aquest procés perquè al final no impliqui la pèrdua de "ni un sol euro públic". El líder socialista ha qualificat l'operació del govern de Rajoy d'"improvisada" i "deplorable".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En declaracions als mitjans de comunicació després de reunir amb el seu equip econòmic, Rubalcaba ha assegurat que "queden moltíssimes coses per resoldre" en aquesta operació, però que ha decidit donar-hi suport "per responsabilitat" amb els clients que tenen dipositats els seus estalvis a l'entitat.

En aquest sentit, ha apuntat que "és important que no hi hagi una fallida de la quarta entitat" més gran d'Espanya perquè faria "moltíssim mal" a l'Estat en termes econòmics, en especial a la imatge pública del sistema financer.

Rubalcaba s'ha queixat que no ha rebut "gairebé cap informació sobre el procés" i ha insistit que "queden moltíssimes coses per parlar".

El govern espanyol va decidir nacionalitzar aquest dimecres el Banc Financer i d'Estalvis (BFA), societat matriu de Bankia, de manera que obté el control majoritari del banc sorgit de la unió de set caixes d'estalvis.

stats