02/05/2013

Els bancs russos entren a Espanya a través del totxo

1 min

Barcelona.El sector bancari rus vol instal·lar-se al mercat espanyol per gestionar les hipoteques que els seus clients formalitzen amb la compra d'immobles, sobretot a les zones costaneres. Les entitats financeres d'aquest país podrien comprar petites xarxes d'oficines, "com ja s'ha fet en altres països europeus", va explicar a l'ARA el president de l'Associació de Bancs Russos, Garegin Tosunyan.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Volem ajudar en les operacions dels nostres ciutadans, que segueixen comprant patrimoni a Espanya a preus molt assequibles", va reconèixer Tosunyan durant unes jornades celebrades aquesta setmana a Barcelona sobre cooperació financera, en què van participar representants del Santander, BBVA, Banc Sabadell i fins i tot del banc dolent (Sareb). Tosunyan va ser clar en la definició dels interessos dels bancs russos, que descarten participar en les subhastes de les entitats (Bankia, CatalunyaCaixa i Novagalicia) que encara estan en mans del FROB, i que s'han de vendre en els pròxims anys, segons obliga el memoràndum del rescat bancari firmat amb Brussel·les. El representant de l'organisme de les entitats russes va afegir que l'interès se centra només en l'evolució a Espanya dels ciutadans russos.

En aquest sentit, la Casa de Rússia de Barcelona, inaugurada fa dos dies, es convertirà en un puntal per centralitzar negocis. La trobada empresarial també va tractar l'intercanvi d'activitats entre Espanya i Rússia amb la voluntat que creixi el nombre de pimes locals al mercat rus, que ara es concreta en els grans grups.

stats