Economia 26/03/2021

El Sabadell descarta fusions i la venda de la seva filial britànica

Jaume Guardiola fa efectiu el seu adeu després de 14 anys com a conseller delegat de l'entitat

ARA
2 min
Una sucursal del Banc Sabadell, en una imatge d'arxiu.

El Banc Sabadell descarta tant les fusions com la venda de TSB, la seva filial al Regne Unit. En la junta d'accionistes celebrada aquest divendres, el president de l'entitat, Josep Oliu, ha assegurat que el futur passa per mantenir el banc "independent".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Oliu ha llançat un missatge de moderat optimisme de cara al futur després d'un 2020 difícil per l'impacte del covid-19 i ha augurat una entitat competitiva i rendible. Malgrat admetre que encara hi ha incertesa respecte al cost de les restriccions a l'activitat econòmica, ha destacat que "el futur es presenta avui molt més esperançador" després que el banc "hagi posat els fonaments per a la seva sostenibilitat futura com a entitat independent, competitiva i rendible".

El Sabadell va tancar el 2020 amb dos milions de beneficis, enfront dels 768 milions obtinguts un any abans, després de fer unes provisions de 2.275 milions d'euros, amb la generació d'un marge brut de 5.302 milions, en un any marcat per la concentració del sector amb la fusió entre Caixabank i Bankia. En conseqüència, l'entitat no abonarà dividends amb càrrec a l'exercici 2020.

Oliu ha explicat als accionistes els plans del banc per als propers anys de "posar el focus" en l'activitat domèstica i en la diversificació internacional per "buscar valor" en els negocis que donin més rendibilitat, després d'un 2020 en què el mercat va dubtar sobre la seva capacitat de seguir en solitari i en què es va intentar una fusió amb BBVA que no va culminar. El president del Sabadell ha afirmat que el banc té "un ampli recorregut de gestió per millorar els seus resultats i la seva cotització", sense necessitar operacions de consolidació.

Nou conseller delegat

D'altra banda, Oliu ha acomiadat davant dels accionistes l'anterior conseller delegat, Jaime Guardiola, que abandona l'entitat després de 14 anys al capdavant de l'equip directiu, i ha donat la benvinguda al nou, César González-Bueno, i ha explicat que a partir d'ara la seva presidència és no executiva, de manera que la seva tasca serà marcar l'estratègia i el control del consell i deixar la part executiva a González-Bueno. Oliu ha detallat la nova estructura organitzativa del banc, que té el focus en la banca de particulars, la d'empreses i la corporativa. Aquesta última és la branca que creu que cal potenciar per guanyar volum de negoci, ha dit.

La filial del Regne Unit, TSB, que acaba de canviar de president, i la de Mèxic no experimentaran canvis organitzatius i el directiu ha subratllat que "no es preveu iniciar cap procés de venda en un futur proper".

stats