Economia 24/04/2015

El Sabadell veu "prematur" parlar d'una expansió del crèdit "indeguda"

El conseller delegat del banc català, Jaume Guardiola, rebat les declaracions del president del BBVA, Francisco González

Europa Press
1 min
El conseller delegat del Banc Sabadell, Jaume Guardiola / PERE TORDERA

MadridEl conseller delegat de Banc Sabadell, Jaume Guardiola, veu "prematur" parlar d'una expansió del crèdit "indeguda", com ha advertit aquesta setmana el president del BBVA, Francisco González. Guardiola ha assegurat que no comparteix aquesta "simptomatologia", ja que, encara que la concessió de crèdit ha crescut els últims trimestres, encara està "lluny" dels nivells dels anys previs a la crisi.

Ha explicat que els excessos de liquiditat acaben conduint a creixements del crèdit, però que ara estem "just en l'arrencada" de la millora econòmica i, en general, les operacions creditícies que es realitzen valoren bé el risc."Estem molt a l'inici (de la recuperació) i veurem bastant crèdit del bo", ha subratllat Guardiola, qui creu que "cal tenir present que no tornin els excessos".

Guardiola ha afirmat que l'increment de la demanda de crèdit és una realitat, tot i que encara no és prou fort que hauria de ser en un país que mostra ritmes de creixement del PIB significatius. En el cas del Sabadell, el crèdit net a les empreses ha crescut més d'un 7% interanual en el primer trimestre del 2015 i ja encadena quatre trimestres d'alces.

Per part seva, el nombre d'operacions hipotecàries ha crescut un 66% d'un any a un altre, malgrat que no arriba encara al 10% de la producció hipotecària de l'any 2006. "Ara tornem a veure un creixement molt important, però costarà temps veure que la producció és superior a les amortitzacions", ha remarcat Guardiola.

stats