Economia
Economia 21/12/2011

Els treballadors de Seat tindran una paga a "l'alemanya" de 500 euros l'any vinculada als resultats

La direcció de Seat i el sindicat UGT arriben a un preacord sobre el conveni col·lectiu, amb vigència fins el 2015. L'acord deixa fora els altres dos sindicats amb representació a la companyia, CCOO i CGT

Agències
1 min

BarcelonaLa direcció de Seat i el sindicat majoritari, la UGT, han arribat a un principi d'acord sobre el nou conveni, que preveu, per primera vegada, una fórmula salarial que té en compte l'IPC real i els resultats de l'empresa, i estarà en vigor fins 2015.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El conveni, el més important de la indústria catalana pel pes i influència de Seat, garanteix l'augment salarial de l'IPC previst, aplicant el real en cas que sigui superior, així com una paga individual de 500 euros l'any vinculada a resultats, seguint el model que tenen a Alemanya, segons han explicat a l'ACN fonts sindicals.

Per contra, l'empresa aconsegueix ampliar de 39 a 42 els caps de setmana que, previ acord amb els sindicats, es podrà produir. Una mesura de flexibilitat que ha de permetre a l'automobilística ajustar-se a les puntes d'activitat futures si Martorell rep l'assignació de nous models.

El líder de la UGT a Seat, Matías Carnero, ha explicat en declaracions a l'ACN que el més important del principi d'acord, a més de garantir el nivell salarial dels treballadors, és que posa les bases d'una “pau social” i garanteix el “consens” amb els sindicats". Segons Carnero, aquest aspecte serà clau i afavorirà que la direcció del grup Voslkwagen, matriu de Seat, s'inclini per la planta catalana en l'assignació del nou model de cotxe toterreny.

El principi d'acord, pendent de ratificar pels treballadors, ha estat subscrit aquesta passada matinada entre representants de l'empresa i de la UGT, després d'un esprint final en la negociació, i ha deixat fora els altres dos sindicats amb representació a la companyia, CCOO i la CGT.

La UGT sotmetrà el principi d'acord sobre el conveni, que afectarà uns 13.000 treballadors de manera directa, a consulta dels afiliats al sindicat el pròxim 14 de gener.

stats