Economia 02/02/2011

La secretària d'Ocupació de la Generalitat de Catalunya valora "negativament" les dades de l'atur

Acn
2 min

BarcelonaLa secretària d'Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Esther Sánchez, ha fet una "valoració negativa" de les dades d'atur de gener, malgrat que "s'apunta una certa tendència a la millora" si s'observen les dades en relació a "la corba d'atur de l'any passat". Sánchez ha assegurat que no es podrà fer una valoració més acurada de les dades fins a Setmana Santa, tot i que gener "no és un mes en què acostumin a baixar les dades d'atur". "Tal i com va explicar el conseller Mena", la secretària ha reiterat que aquest "és un any de transició i s'hauran de fer ajustos" per "reactivar l'economia i que el teixit productiu català pugui generar ocupació" i, alhora, garantir feina als treballadors en atur.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Sánchez ha atribuït aquestes dades de gener a "la demanda de primera ocupació" i ha explicat també que el primer mes de l'any es tanquen determinades campanyes de serveis i al sector agrícola, tot i que ha qualificat de "poc significatiu" l'augment interanual de la taxa d'atur.

La secretària d'Ocupació ha afegit que "és normal" que Catalunya registri augments de les taxes d'atur superiors a la resta de l'Estat, ja que l'economia catalana és també la que "té les taxes d'ocupació més altes".

L'atur registrat a Catalunya ha augmentat durant el gener en prop de 26.950 persones, xifra que representa un 4,79% més que al desembre. Així, el nombre de persones desocupades se situa en 589.623. La variació respecte al mateix mes del 2010 també és negativa, tot i que és més moderada que la mensual. El gener de l'any passat va acabar amb un 0,98% menys de desocupats. A l'Estat espanyol, l'atur registrat s'ha incrementat en 130.930 persones, el que suposa una diferència mensual del 3,19%. El nombre de persones desocupades se situa en els 4,23 milions, un 4,51% més que fa un any.

stats