La secretària d'Ocupació de la Generalitat de Catalunya valora "negativament" les dades de l'atur

La secretària d'Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Esther Sánchez, ha fet una "valoració negativa" de les dades d'atur de gener, malgrat que "s'apunta una certa tendència a la millora" si s'observen les dades en relació a "la corba d'atur de l'any passat". Sánchez ha assegurat que no es podrà fer una valoració més acurada de les dades fins a Setmana Santa, tot i que gener "no és un mes en què acostumin a baixar les dades d'atur". "Tal i com va explicar el conseller Mena", la secretària ha reiterat que aquest "és un any de transició i s'hauran de fer ajustos" per "reactivar l'economia i que el teixit productiu català pugui generar ocupació" i, alhora, garantir feina als treballadors en atur.

Sánchez ha atribuït aquestes dades de gener a "la demanda de primera ocupació" i ha explicat també que el primer mes de l'any es tanquen determinades campanyes de serveis i al sector agrícola, tot i que ha qualificat de "poc significatiu" l'augment interanual de la taxa d'atur.

La secretària d'Ocupació ha afegit que "és normal" que Catalunya registri augments de les taxes d'atur superiors a la resta de l'Estat, ja que l'economia catalana és també la que "té les taxes d'ocupació més altes".

L'atur registrat a Catalunya ha augmentat durant el gener en prop de 26.950 persones, xifra que representa un 4,79% més que al desembre. Així, el nombre de persones desocupades se situa en 589.623. La variació respecte al mateix mes del 2010 també és negativa, tot i que és més moderada que la mensual. El gener de l'any passat va acabar amb un 0,98% menys de desocupats. A l'Estat espanyol, l'atur registrat s'ha incrementat en 130.930 persones, el que suposa una diferència mensual del 3,19%. El nombre de persones desocupades se situa en els 4,23 milions, un 4,51% més que fa un any.

Més continguts de