Publicitat
Publicitat

AEROLÍNIES

El sector aeri alerta d'una guerra comercial per la taxa d'emissions de carboni

Fabricants i aerolínies envien una carta als líders europeus per demanar una solució que afecti tothom per igual

Els fabricants aeronàutics Airbus i MTU Aero Engines i algunes de les principals línies aèries europees –Iberia, Lufthansa, Air France, British Airways, Air Berlin, Safran i Virgin Atlantic– s'han unit per demanar els líders polítics europeus que solucionin el 'conflicte' amb la Xina i altres països, iniciat després que al gener entrés en vigor la taxa tributària d'emissions de carboni (ETS, per les sigles en anglès).

El sector ha enviat una cara conjunta als presidents dels governs d'Espanya, Alemanya, França i el Regne Unit per transmetre el seu temor davant les conseqüències que tindrà aquest gravamen per a l'aviació europea. En un comunicat, Airbus posa com a exemple el cas de la Xina, que ja ha cancel·lat una comanda de 9.150 milions d'euros que havia fet.

Les companyies signants de la carta defensen en el text la necessitat de resoldre el problema de les emissions d'una manera global. Per tant, consideren que l'organisme adequat per tractar aquestes qüestions és l'Organització de l'Aviació Internacional (OACI). La OACI ha creat un grup d'alt nivell de que estudiarà un marc internacional sobre les emissions dels avions i es posarà en marxa abans de finals d'any.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT