Els senadors s'apugen el sou un 1,5% més l'any que ve

L'augment dels salaris al Senat podria anticipar una pujada de sou a la resta de funcionaris

La mesa del Senat ha aprovat avui el pressupost de la cambra alta per al 2018, que puja fins als 54,1 milions d'euros i que ja preveu un augment d'un 1,5% en la retribució que perceben els senadors, així com el personal laboral i eventual de la institució. És el segon any consecutiu en què augmenten les quantitats percebudes pels senadors i el personal de la cambra, ja que el pressupost del 2017 ja va suposar una alça d'un 1% en els salaris de la institució.

En conjunt, els més de 54 milions d'euros que preveu gastar el Senat l'any que ve representen un increment de l'1,73% respecte al pressupost del 2017, segons ha explicat en roda de premsa el vicepresident de la cambra alta, Pedro Sanz, després la reunió en la qual la mesa ha aprovat aquests comptes per unanimitat.

Sanz també ha explicat que la dotació de despeses de personal, o capítol I, és la que experimenta una pujada més forta, xifrada en el 2,70%, a causa precisament de la previsió que els senadors i el personal de la institució vegin augmentades previsiblement les seves retribucions en un 1,5%. En qualsevol cas, la mesa del Senat ha decidit mantenir la suspensió de les aportacions al pla de previsió social per als senadors que van ser suspeses l'any 2012 per estalviar, igual que va fer al Congrés.

Demà dimecres es reuniran les meses conjuntes del Congrés i el Senat per aprovar els pressupostos corresponents a les Corts Generals, i que igual que els referits a cadascuna de les dues cambres s'inclouran en el projecte de pressupostos generals de l'estat que el govern aprova per a divendres.

L'avantsala de l'augment salarial als funcionaris

Precisament aquest dimarts a la tarda el ministeri d'Hisenda i Funció Pública es reuneix de nou amb els sindicats més representatius del sector públic (CCOO, UGT i CSIF) per seguir negociant la xifra exacta de pujada salarial dels funcionaris per al 2018, que podria contenir una part fixa i una altra de variable lligada al PIB i a altres factors, sense superar el 2% d'increment anual, i que es fixarà definitivament a la mesa general de dijous, així com altres assumptes relatius a les condicions laborals dels funcionaris.

Hisenda va oferir en l'última reunió, dijous passat, una pujada moderada del sou dels funcionaris per a l'any 2018 i un increment més gran per als exercicis 2019 i 2020, sense especificar xifres concretes, segons han informat fonts sindicals. Fonts coneixedores de la negociació han assenyalat a l'agència Europa Press que la pujada oferta pel departament que encapçala Cristóbal Montoro seria de l'1,95%.