HABITATGE
Economia 01/06/2011

El preu dels pisos s'haurà reduït un 30% entre 2008 i 2012, segons el Banc d'Espanya

El director del servei d'estudis del regulador espanyol, José Luis Malo de Molina, considera que el mercat immobiliari espanyol es caracteritza per tendir a ajustar-se via quantitat i no tant via preus

Agències
1 min

MadridEl director del servei d'estudis del Banc d'Espanya, José Luis Malo de Molina, ha dit en la Conferència Immobiliària de Madrid, prèvia al Saló Immobiliari de Madrid (SIMA), que fins al primer trimestre d'enguany els preus dels pisos han caigut un 20% a Espanya. Malo de Molina ha avançat, a més, que l'ajustament encara no s'ha completat i que preveu que el valor dels habitatges es redueixi un 10% addicional fins al final de 2012.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El director del servei d'estudis considera que el mercat immobiliari espanyol es caracteritza per tendir a ajustar-se via quantitat i no tant via preus. Segons Malo de Molina, el mercat immobiliari espanyol tendeix a un excés de producció de pisos que, durant les crisis, s'ajusta a través de l'aturada de la construcció, però no tant amb caigudes significatives de preus, tal com passa en d'altres països. Pel que fa al sòl, Malo de Molina estima que encara pot experimentar pèrdues de valor d'entre un 40% i un 50% fins al tancament de 2012.

Des del Banc d'Espanya també s'ha posat èmfasi en el fet que per sortir de la crisi és necessari que tant les empreses com els particulars redueixin el seu endeutament. Malo de Molina ha argumentat que durant els anys d'expansió econòmica ininterrompuda, empreses i famílies van assolir nivells d'endeutament molt elevats que ara s'han de sanejar per recuperar el camí del creixement.

stats