Economia 25/02/2013

Els sindicats es tanquen a Governació per exigir els números que justifiquen la retallada als funcionaris

Els representants dels treballadors volen que el Govern aporti més dades per acompanyar la mesura de retallada de la paga extra que vol aprovar aquest dimarts

E.f.
1 min

BarcelonaEls representants sindicals de la Funció Pública s'han tancat a la seu del departament de Governació per exigir a la Generalitat que aporti més dades reals que justifiquin la supressió de la paga extra als funcionaris que vol aprovar aquest dimarts.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

CCOO, la UGT i la IAC han anunciat que no s'aixecaran de la mesa negociadora fins que no se'ls faciliti informació, com ara quin percentatge de sou perdrà cada col·lectiu de treballadors amb aquesta supressió lineal d'una paga aquest any.

També han exigit el text concret que es portarà dimarts als acords de govern, així com dades de la liquidació pressupostària del 2012 o la previsió d'ingressos d'aquest 2013.

Segons els sindicats, aquests números són essencials si es vol negociar seriosament l'estalvi de 730 milions d'euros al capítol de personal de la funció pública. Han assegurat que només amb dades clares es poden fer propostes alternatives a una nova retallada salarial.

El departament de Governació ha emès un comunicat on assegura que no dóna per tancada la negociació amb els sindicats i ha demanat "coresponsabilitat" davant el difícil entorn econòmic.

Ha justificat que la supressió de la paga extra que aprovarà dimarts és una necessitat urgent que deriva "dels incompliments del govern de l'Estat" i de les obligacions que té Catalunya de fer front al seu deute.

stats